Αναμφισβήτητα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο πολιτικό σταυροδρόμι, τόσο για τον ίδιο όσο και για το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς καμία εκ των οδών που θα επιλέξει τελικά, δεν θα έχει ευχάριστο προορισμό. 
Απόψε μετά την ήττα του θα κληθεί πέραν των καθιερωμένων δηλώσεων να μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος έχει ονειρευτεί και θέλει να δημιουργήσει. Φυσικά είναι επιστημονικώς γνωστόν ότι τα όνειρα δεν τα βλέπει κανείς μαζί με άλλους, αλλά μόνος του. Έτσι είναι και στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου. Το όνειρο το έχει δει μόνον αυτός, ενώ την ίδια ώρα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του έχουν άλλου είδους οραματικές διαθέσεις. 

Παράλληλα απόψε, το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι, ο ονειροπόλος κ. Βενιζέλος θα πρέπει να έχει αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στην υπό συγκρότηση Κυβέρνηση είτε από την Νέα Δημοκρατία είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως έχει δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα εκ των κορυφαίων στελεχών να μετέχουν στο νέο κυβερνητικό  σχήμα. Θα κάνει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ο ίδιος ζητούσε από τον Αντώνη Σαμαρά πριν ένα μήνα.  

Αυτό όμως είναι δίκοπο μαχαίρι. Γιατί εάν αφήσει τους κορυφαίους να μετέχουν του νέου κυβερνητικού σχήματος, είναι απολύτως βέβαιο ότι λίαν συντόμως θα τον αποχαιρετήσουν, όπως οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης τον κ. Καρατζαφέρη.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν τους το επιτρέψει, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα του κάνουν τη ζωή κόλαση. 
Μάλιστα όπως αναφέρει σε παραπολιτικό του σχόλιο ο Φανούριος στο «Πρώτο Θέμα» έχουν ήδη αρχίσει οι διεργασίες και οι παρασκηνιακές συνάξεις. 

Στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής ενδιαφέροντα: «Πριν από λίγες μέρες ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος (μάστορας του παρασκηνίου και της ίντριγκας) κάλεσε σε παραλιακό ξενοδοχείο, μάλλον στο Λαγονήσι όπως ισχυρίζεται ο πληροφοριοδότης μου, μερικά κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη. Επίτιμοι συνδαιτυμόνες του εξόχως παρασκηνιακού κ. Παγκάλου ήσαν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο «ύπαρχος» του «τιτανικού» Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μαθαίνω εξ’ εγκύρου πηγής ότι ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε να… πασάρει τον «ύπαρχο» στους υπόλοιπους ως χρήσιμο πολιτικό παράγοντα αφού, όπως τουλάχιστον διατείνεται ο πρώην Αντιπρόεδρος, είναι άκρως απαραίτητος για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, διότι διατηρεί άριστες σχέσεις  με το- ήδη παρηκμασμένο- παπανδρεϊκό μπλοκ.  Πέραν του δείπνου οι υπόλοιποι φαίνεται δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση να …μασήσουν τίποτα άλλο! 

Άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις των καλεσμένων του κ. Πάγκαλου για τον Παπακωνσταντίνου και όσο κονσομασιόν και να του κάνει ο συνταξιούχος πολιτικός  δεν πρόκειται να βρει πρόθυμους… «αγοραστές!» 


Θέμης Δαγκλής