«Πολιτικά αστεία συζήτηση που δεν έχει καμία βάση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του συνδυασμού σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι με βάση τα έως τώρα στοιχεία των αποτελεσμάτων προκύπτει μια εικόνα θετικών ανατροπών, καθώς παγιώνεται ένας νέος πολιτικός χάρτης με τον άξονα της πολιτικής ζωής να έχει πάει προς τα αριστερά.

Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, είπε ο κ. Σκουρλέτης, το στοιχείο αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, γιατί η πολιτική δεν μπορεί πλέον να είναι ίδια στο εξής, όσον αφορά τη στάση έναντι της ΕΕ.

«Αν θέλουμε η χώρα να έχει ισχυρή διαπραγματευτική φωνή θα έπρεπε όλοι να επιθυμούν την ύπαρξη μιας ισχυρής αντιπολίτευσης, κάτι που θα ωφελήσει και τη χώρα και τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του οικονομολόγου και συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Θεόδωρου Παρασκευόπουλου στο στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, εκφράζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμμετοχής σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. «Η δημοκρατία προβλέπει ότι υπάρχει και αντιπολίτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ερωτηθείς πάντως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να οργανώνει απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και διευκρίνισε ότι τις απεργίες οργανώνουν τα συνδικάτα. «Όχι εμείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολιτικά τα αιτήματα των εργαζομένων», σημείωσε.