Πληροφορίες που εκπορεύονται από την Ιπποκράτους φέρουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποφασισμένο να μην συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, αν δεν βρίσκεται σε αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ! Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τελική απόφαση του ΠΑΣΟΚ η οποία ελήφθη σε σύσκεψη με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί να μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, τότε θα οδηγηθούμε πιθανότατα σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, με το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι την ευθύνη θα έχει «αποκλειστικά ο Αλέξης Τσίπρας»!

Στην περίπτωση κατά την οποία οι πληροφορίες επαληθευτούν, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο. Μόνον που η ευθύνη δεν θα είναι «αποκλειστικά του ΣΥΡΙΖΑ» όπως θα υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και αυτό γιατί ο Ευ. Βενιζέλος έχει διαπραγματευτεί για τη δανειακή σύμβαση, την οποία έχει υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΝΔ) και έχει υπερασπιστεί ο ίδιος. Κατά συνέπεια, έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να συνεργαστεί για να υπάρξουν αποτελέσματα από τη σύμβαση, τη χρησιμότητα της οποίας έχει υπερασπιστεί με πάθος. Άλλως θα αποδειχθεί ανακόλουθος των λόγων του, έρμαιο μικροπολιτικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών. Ταυτόχρονα θα διαφανεί ότι ουσιαστικά δεν πιστεύει στο αποτέλεσμα της δικής του διαπραγμάτευσης και φοβάται ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε μαύρες μέρες με αποτέλεσμα να ενισχυθεί περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά, η Άννα Διαμαντοπούλου έλεγε σε δημοσιογράφους: «Οι πολίτες αποφάσισαν και απέρριψαν το δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δεν γίνεται να περπατήσει πλέον μνημόνιο και νόμοι από αυτά τα δύο κόμματα. Και ο ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον μεγάλο κόμμα. Πρέπει να συνεννοηθούν οι δύο πρώτοι και εμείς θα στηρίξουμε. Αλλά η ευθύνη δεν θα είναι σε μας».
Η κυρία Διαμαντοπούλου, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έδωσε την απάντηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στο απυρόβλητο».

Θέμης Δαγκλής


Σχετικό θέμα: «Μαύρη» η επόμενη μέρα για τον Βενιζέλο!