«Κόντρα σε μια πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης εκτός και εντός της χώρας που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει τον πόθο του λαού για δικαιοσύνη, είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την υποστήριξη τόσων πολιτών», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «από την Δευτέρα θα συνεχίσουμε τον αγώνα». «Πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό κορμό της αντιμνημονιακής πολιτικής της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση στην κατεύθυνση των προεκλογικών του εξαγγελιών. Θα είμαστε παρόντες από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε. 

«Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως ο λαός καταδίκαζε δύο φορές σε ένα μήνα το Μνημόνιο.  Η απόρριψή του είναι πλέον ξεκάθαρη λαϊκή εντολή», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Η νέα κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να προχωρεί στα μεγάλα ζητήματα ερήμην του ελληνικού λαού«. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις, επισημαίνοντας πως η πρότασή του για ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη.

«Από Δευτέρα θα συνεχίσουμε το αγώνα, έχοντας την πεποιθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους ... Η καινούργια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει. Θα συνεχίσουμε»
, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.