«Όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις προσδοκίες  του λαού» , δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών αρνητικό για το λαό.
Η γγ του ΚΚΕ αναφερόμενη στην εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι είναι κόμμα γνωστό και δεν αλλάζει, ενώ υποστήριξε ότι  η κυβέρνηση που θα προκύψει όπως φαίνεται με πυρήνα τη ΝΔ, δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων.

Αναφερόμενη στην εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί του, όσον αφορά τα συνθήματα του.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε διαβεβαιώσεις στον ξένο παράγοντα, αλλά και στην ελληνική άρχουσα τάξη ότι κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στις εκλογικές απώλειες του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τις μεγάλες, και τόνισε ότι «δώσαμε την πιο δύσκολη και πιο σύνθετη μάχη των τελευταίων δεκαετίων».

Χαρακτήρισε εξάλλου τη Χρυσή Αυγή ναζιστικό κόμμα, κάνοντας εκτενή αναφορά στα υψηλά ποσοστά της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε θέση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας, ειδικότερα σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία χρειάζεται πολιτική ρήξης.