Δεν έκανε δεκτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την παραίτηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, από τον οποίο ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι με την έκδοση των αποτελεσμάτων λήγει και τυπικά η, κατά το Σύνταγμα, εντολή που είχε λάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Δεν αποδέχομαι την παραίτησή σας προσωρινά και θα χρειαστεί να δουλέψετε ακόμη λίγο. Ελπίζω να είναι μικρό το διάστημα και πολύ γρήγορα να σχηματισθεί κυβέρνηση. Εκείνη τη στιγμή θα σας φωνάξω», απάντησε ο κ. Παπούλιας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού νέας κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατό, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά και μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ καιρό.

«Προσβλέπω να παραδώσω το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών παρέδωσε, σήμερα το πρωί, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, στον πρόεδρο της απερχόμενης Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος λίγη ώρα αργότερα ο Βύρωνας Πολύδωρας συναντήθηκε επίσης με τον Κάρολο Παπούλια. Ο πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε να σχηματιστεί κυβέρνηση σήμερα. «Δεν υπάρχει μακάρι. Είναι κατηγορική προσταγή πλέον», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.