Πολλές εκπλήξεις, κυρίως για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χάνει μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής του δύναμης, επεφύλαξε η κάλπη της 17ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι απώλειες σε έδρες είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Βουλής ακόμα περισσότεροι βουλευτές. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ έχασε μία έδρα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Tαυτόχρονα, εκτός Βουλής μένει από τη Νέα Δημοκρατία και ο πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, που χάνει την έδρα στη Β΄Αθηνών.

Εκτός Βουλής και ο Δημήτρης Λιντζέρης (Β' Πειραιά), ο Χάρης Τσιόκας (Β' Θεσσαλονίκης), η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνία), ο Άγγελος Τόλκας και στην Κρήτη οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Μ.Όθωνας.


Εκτός Βουλής έμειναν ο Βαγγέλης Μπούτας και η Ελπίδα Παντελάκη από το ΚΚΕ, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν εξελέγησαν ο Γιάννης Μανώλης, o Xρήστος Ζώης και ο Παύλος Κοντογιαννίδης.


Αντίθετα στα έδρανα επιστρέφει ο Νίκος Σηφουνάκης (Λέσβου), η Άντζελα Γκερέκου (Κέρκυρας) και ο Παναγιώτης Ρήγας (Κυκλάδων).


Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συνεργάστηκε με τη ΝΔ, εξελέγη πρώτη στο Επικρατείας, ενώ τρεις ακόμα βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατάφεραν να εκλεγούν με τη ΝΔ: Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλεία), Λευτέρης Αυγενάκης (Ηράκλειο) και Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Χανίων).

Με τη ΝΔ επιστρέφει και ο Σ.Κεδίκογλου στην Εύβοια ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Γιώργος Πάντζας στην Αττική. 

Σχετικό Θέμα:

Οι βουλευτές που εκλέγονται σε όλη την Επικράτεια