Την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός τελικά δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, φέρεται να έχει εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Σε μια συζήτηση εφ' ολης της ύλης που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, ο Κ.Καραμανλής φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ ειχε υπερεκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, το οποίο -όπως φέρεται να είπα - θα ειναι πολύ καλό για τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να ξεκαθάρισε πως το "βιβλίο" της ηγεσίας της ΝΔ έχει κλείσει για τον ίδιο και επεσήμανε πως στηρίζει τη νέα ηγεσία του κόμματος, έτσι ώστε σύντομα η ΝΔ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.

Οσον αφορά την οικονομία,ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην αποπληρωμή του χρέους,κάτι που, όπως φέρεται να είπε, δεν σημάνει χρεοκοπία.

Αναφερόμενος στη δική του διαχείριση στον τομέα της οικονομίας, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επεσήμανε πως φρόντιζε να δανείζεται στην αρχή του χρόνου και να μην προβάλλει τις αδυναμίες της χώρας.

Ο Κ.Καραμανλής φέρεται επίσης να σημείωσε πως τώρα προέχει να σωθεί η οικονομία και ότι "είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω αυτή τη στιγμή". Και ακόμη φέρεται ειπών πως όταν μιλήσει, θα μιλήσει για όλους και για όλα.