«Ιστορική μέρα» για την Αριστερά χαρακτήρισε την 17η Ιουνίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, αφού, όπως είπε, για πρώτη φορά διεκδίκησε με πολλές πιθανότητες την πρωτιά και το σχηματισμό κυβέρνησης «σπάζοντας όλα τα πολιτικά στερεότυπα».
Κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ενώ τα ξημερώματα στις 6 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με ποσοστό 4,6%, βρέθηκε μετά από 40 ημέρες στο 27% και στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η επιτυχία μας είναι πολύ σημαντική, είμαστε πλέον μια μεγάλη αριστερή δύναμη, ενισχυμένη και με την ψήφο του λαού, έχουμε μπροστά και το δρόμο ανοιχτό και μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας και να επηρεάζουμε καθοριστικά τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στη «φιλομνημονιακή» κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με κορμό τη ΝΔ , αλλά θα έχει, όπως είπε, το ρόλο της «μαχητικής αντιπολίτευσης» για να μην παρθούν τα «νέα μνημονιακά μέτρα» και για να ακυρωθούν «τα μνημόνια της καταστροφής».