Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και του επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να τονίζει σε δηλώσεις του ότι δεν δίνει λευκή επιταγή για συμμετοχή στην κυβέρνηση θέτοντας στο τραπέζι τις επτά θέσεις του κόμματος. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα». Συζητήθηκαν με τον κ. Σαμαρά οι επτά θέσεις που είχε θέσει ο κ. Κουβέλης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έθεσε ως όρο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

«Λευκή επιταγή και εξουσιοδότηση δεν δίνει η Δημοκρατική Αριστερά είπε. Κυρίως από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας θα εξαρτηθεί το αν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

«Αναμένουμε τις επόμενες ώρες τη θέση των άλλων κομμάτων στην προγραμματική θέση που έχουμε καταθέσει» κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, σε μια λιτή δήλωση αμέσως μετά, ανέφερε ότι είχε «μία εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Κουβέλη, η οποία θα συνεχιστεί αύριο».

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, με την πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση, εν μέσω διαφωνιών.