Ευχαριστώντας «όσους και όσες τους στήριξαν και τους τίμησαν με την ψήφο τους, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» οι Οικολόγοι Πράσινοι μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την ήττα, που υπέστησαν, κάνοντας την αυτοκριτική τους. «Δεν καταφέραμε να πείσουμε τους πολίτες για την αξία της παρουσίας μας στη Βουλή, ούτε να αναδείξουμε τη σημασία της πράσινης ατζέντας, ως απάντηση στην κρίση που ζούμε», δήλωσαν και τόνισαν πως θα είναι παρόντες στο πολιτικό σκηνικό.

«Θα συνεχίσουμε» προσθέτουν «να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο με τις θέσεις μας, να παρεμβαίνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με την Ομάδα των Πράσινων, για μια αλληλέγγυα και αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική και, βέβαια, να είμαστε δυναμικά παρόντες στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, για τοπικές απαντήσεις στην κρίση και τις επιπτώσεις της».

Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι τώρα θα πρέπει αφενός οι κομματικοί και προσωπικοί ανταγωνισμοί να μην τινάξουν στον αέρα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και αφετέρου οι εταίροι μας στην Ευρώπη να επιδείξουν υπευθυνότητα για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης για το ελληνικό χρέος, με αλλαγή των όρων του μνημονίου.