current views are: 1

19 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση12:40

Τραγική αποτυχία των τριαντάρηδων του ΠΑΣΟΚ

O «πονοκέφαλος» δεν λέει να τελειώσει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος- εκτός των άλλων, καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και την «ήττα» που υπέστη η ομάδα των τριαντάρηδων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Δημοσίευση 12:40’
αρθρο-newpost

O «πονοκέφαλος» δεν λέει να τελειώσει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος- εκτός των άλλων, καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και την «ήττα» που υπέστη η ομάδα των τριαντάρηδων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

O «πονοκέφαλος» δεν λέει να τελειώσει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος- εκτός των άλλων, καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και την «ήττα» που υπέστη η ομάδα των τριαντάρηδων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την ώρα που ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά το κόμμα βάζοντας στο «χρονοντούλαπο» κορυφαία στελέχη και δίνοντας χώρο σε νεότερα στελέχη, οι ψηφοφόροι φάνηκε να έχουν μάλλον αντίθετη γνώμη αφού οι επιδόσεις των «μωρών» του ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον για… κλάματα.

Από την γενιά των 30ντάρηδων, εκτός Βουλής έμειναν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Άγγελος Τόλκας, Νάντια Γιαννακοπούλου και Εύα Καϊλή.

Στην Αρκαδία, ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος κέρδισε μόλις 9.425 ψήφους ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 10.822 ψήφους.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μειώθηκε σε 14,50% από 16,09%. Στην Αιτωλοακαρνανία, ο Θάνος Μωραΐτης έχασε περίπου 4.000 ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ από 16,95%, έπεσε στο 14,92%.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα και για νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, όπως φάνηκε, δεν βοήθησε καθόλου με τις συνεχείς τηλεοπτικές του εμφανίσεις…

Εκτός Βουλής και η υποψήφια του κόμματος στη Μεσσηνία, Νάντια Γιαννακοπούλου, θερμή υποστηρικτής του κ. Βενιζέλου κατά τη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στην Ιπποκράτους. Στο νομό, το ΠΑΣΟΚ έλαβε μόλις 12.591 ψήφους (11,65%), 2.800 λιγότερες από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν είχε ποσοστό 13,74%.

Την ίδια μοίρα επεφύλαξαν οι ψηφοφόροι και στον Άγγελο Τόλκα, πρώην βουλευτή στην Ημαθία, ο οποίος από τις 15.524 ψήφους της 6ης Μαΐου (16,42%) , την Κυριακή διατήρησε τελικά 13.511 (14,86%), χάνοντας την έδρα του. Η μεγάλη άτυχη των εκλογών παραμένει, βέβαια, η Εύα Καϊλή, η οποία για ακόμη μία φορά έφτασε μέχρι την βρύση και νερό δεν ήπιε.

Αν και η ίδια κατάφερε να συγκεντρώσει ικανοποιητικό αριθμό ψήφων, τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, μόλις 10.23%, και η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα του στη συγκεκριμένη Περιφέρεια στέρησαν από την κυρία Καΐλή την πολυπόθητη είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι πουθενά οι τριαντάρηδες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν ή να ανεβάσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Γ.Κ 


σχετικα αρθρα