Οι κινήσεις και πρωτοβουλίες -χωρίς κανένας να ερωτηθεί- του κ. Βενιζέλου θεωρούνται από πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξόχως επικίνδυνες αφού εδράζονται στο μικροπολιτικό του συμφέρον και στις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Η συνεχιζόμενη άρνηση του κ. Βενιζέλου, αρχηγού ενός απαξιωμένου πολιτικά κόμματος, να επιτρέψει την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του στην νέα κυβέρνηση έχει δημιουργήσει κλίμα έντασης στην Ιπποκράτους.

Κορυφαία στελέχη θεωρούν την κίνηση αυτή είναι «χαρακίρι» για το κόμμα τους γιατί εκτιμούν ότι με μια «αστεία» εκπροσώπηση στην υπό σύσταση κυβέρνηση , όπως την έχει σκεφτεί ο κ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ θα κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο.   
 
«Χρειαζόμαστε τα καλύτερα «χαρτιά» στο νέο κυβερνητικό σχήμα γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας. Το κρίσιμο είναι ότι πρέπει να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και όχι να παίζει one man show ο κ. Βενιζέλος το θέμα των διαπραγματεύσεων…» σημείωσε με νόημα πρώην κορυφαίος υπουργός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  κατά τις συναντήσεις του με τους νεοκλεγέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι στην Ιπποκράτους ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος ενώ ξεκαθάρισε ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα συμμετέχουν ούτε οι νυν βουλευτές του κόμματος αλλά ούτε και πρώην υπουργοί.  

Κρίσιμη σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε έως αργά το απόγευμα με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.  Αύριο θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. 

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σε δηλώσεις τους αμέσως μετά αναφέρθηκαν στη συμφωνία τους για την επιτάγχυνση των διαδικασιών προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει αισιόδοξος μετα τη συνάντησή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του ανέδειξε ως απολύτως σημαντικό σημείο τη φερεγγυότητα των προσώπων, τα προγραμματικά ζητήματα και τη σύσταση κυβέρνησης με συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής.
 

ΑρΠα