Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ το κρίσιμο ραντεβού των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, όπου είχαν διαβουλεύσεις για την προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης. Στελέχη των τριών κομμάτων ανέφεραν ότι τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί ωστόσο η σύσκεψη για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 13.00.

Και από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς υπάρχει πολική βούληση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ορκωμοσία, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και την Τρίτη.

Μάλιστα, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί και με τον Φώτη Κουβέλη.

Εάν η σύσκεψη της Τετάρτης καταλήξει θετικά, θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, για να επισφραγίσουν τη συμφωνία.
 
Το ραντεβού της Τρίτης άρχισε με 70 λεπτά καθυστέρηση, η οποία οφείλεται σε σύσκεψη η οποία βρισκόταν έως τις επτά το απόγευμα σε εξέλιξη στην Ιπποκράτους και τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών. 

Τη ΝΔ εκπροσώπησαν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και ενδεχομένως ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, Στέλιος Αγγελούδης, ενώ τη ΔΗΜΑΡ οι Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαναστασίου.Σχετικά Θέματα: 

Η κυβέρνηση των 8+ 4+ 3 υπουργών και η πλάνη του Βενιζέλου

Συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ


Συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη το μεσημέρι της Τετάρτης