Θυελλώδης συνεδρίαση της γραμματείας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με τρεις πρώην υπουργούς να διαφωνούν με την πρόθεση του Ευ. Βενιζέλου να μην συμμετάσχουν πολιτικά στελέχη στη κυβέρνηση συνεργασίας. Οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πέτρος Ευθυμίου διαφώνησαν τονίζοντας ότι εάν δεν συμμετέχουν πολιτικά στελέχη η κυβέρνηση δεν θα έχει την απαιτούμενη ισχύ και σε μικρό χρονικό διάστημα θα πέσει.

Μάλιστα, κάποιος τόνισε με νόημα ότι «ο κόσμος δεν ψήφισε κανέναν Μαραβέγια».  Μετά τις διαφωνίες αποφασίστηκε η τελική απόφαση να ληφθεί αύριο, Τετάρτη στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το αργότερο έως αύριο το μεσημέρι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται «να στηρίξουμε και να μετάσχουμε στη νέα κυβέρνηση με αποτελεσματικό τρόπο». Όπως επεσήμανε άλλωστε ο κ. Βενιζέλος το «ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειτα να συμπολιτευτεί αντιπολιτευόμενο ή να αντιπολιτευθεί συμπολιτευόμενο». 

Για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι παρά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει σε αυτή την εθνική διαπραγματευτική ομάδα, η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη ανοιχτή.