Επιμένει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στη θέση να μην συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ σε καμία κυβέρνηση και δηλώνει ότι πρέπει πλέον να μπει ένα τέλος με όλους τους «εθισμένους στη διαχείριση της εξουσίας», αφού «δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και χρέωσαν την αποτυχία τους σε ένα ολόκληρο κίνημα». Ο κ. Παναγιωτακόπουλος στην ανακοίνωσή του, εμφανώς αγανακτισμένος από τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών, αναφέρει χαρακτησριτικά «Φτάνει! Όχι άλλο κάρβουνο» και διερωτάται εάν το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για το κομπαρσιλίκι και εάν θα πρέπει να επωμιστεί το βάρος του πολιτικού κόστους που θα του αναλογεί  ενώ αναρωτιέται εάν ξεχάστηκαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα οι προτάσεις για κυβέρνηση συνευθύνης.

Επίσης υπογραμμίζει ότι θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να κριθεί από την προγραμματική σύγκλιση, την πολιτική της και τα πρόσωπα που θα την αποτελούν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχα δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε  να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση.
      
Σήμερα και μετά τη νέα εκλογική ήττα στις 17 Ιουνίου, επιμένω στη θέση μου, καθώς τίποτα δεν έχει διαφοροποιήσει την αρχική μου εκτίμηση.
      
Για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: Καταδίκη της κυβερνητικής του πολιτικής, καταδίκη των πρακτικών που ακολουθήθηκαν, αποδοκιμασία των προσώπων που διαχειρίστηκαν την εξουσία.
      
Με την απόφαση για συμμετοχή στη Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μετατραπεί από κίνημα σε «συμπλήρωμα» των επιλογών και των σχεδιασμών όσων θέλουν μια χώρα εξαρτημένη, φοβική και αδύναμη.
      
Το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε «συνεργάτη» μιας πολιτικής με την οποία διαφώνησε και συνοδοιπόρος ενός κόμματος που στρέφεται σε ακόμη πιο συντηρητικές πολιτικές θέσεις.
     Αναρωτιέμαι αν το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του κομπάρσου από το ρόλο του πρωταγωνιστή που θα έπρεπε να έχει.
      
Αναρωτιέμαι
γιατί θα πρέπει να συμμετέχουμε σε μια Κυβέρνηση και να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος που δεν μας αναλογεί για μια ακόμη φορά.
      
Αναρωτιέμαι
γιατί ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα οι προτάσεις μας για Κυβέρνηση Συνευθύνης.
      
Η απόφαση αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με το μήνυμα της κάλπης αλλά και με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών μας και αποτελεί πολιτικό λάθος.
      
Σε κάθε περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί από την προγραμματική σύγκλιση, από την πολιτική που θα κληθεί να εφαρμόσει αλλά και από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις εξουσίας.
      
Και πάντως, εκ του αποτελέσματος, για το λαό μας που είπε με καθαρό τρόπο ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα, άλλα χαράτσια  και άλλη μονόπλευρη λιτότητα.
      
Τέλος σε ότι αφορά τις πληροφορίες για στελέχη μας που αναζητούν με μονότονο τρόπο τη συνέχιση της κυβερνητικής τους θητείας θα ήθελα απλά να πω:
      
Φτάνει! Όχι άλλο κάρβουνο! Αρκετά με τους εθισμένους στη διαχείριση της εξουσίας.

      
Δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και χρέωσαν την αποτυχία τους σε ένα ολόκληρο κίνημα.
      
Φτάνει…