Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει μια «υπεύθυνη, μαχητική, και αποτελεσματική» αντιπολίτευση έδωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και όχι «πισωγύρισμα του τόπου σε φαινόμενα διχασμού και φανατισμού». Σημείωσε επίσης ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί όχι από τα λόγια, αλλά από τα έργα της, για το αν θα μπορέσει, όπως είπε, να απαλλάξει την χώρα από την ύφεση, να ανακόψει την ανεργία και να βάλει ένα φρένο στην ατιμωρησία των πολιτικών.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε ακόμη όσους φορτώνουν στο κόμμα του «του κόσμου τα κουσούρια» να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική και να καταλάβουν ότι «όχι μόνο θα ελέγχουμε την κυβέρνηση, αλλά θα βομβαρδίσουμε την κυβέρνηση με θετικές προτάσεις, με προτάσεις νόμων».

Ερωτηθείς παράλληλα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα υπενθύμισε ότι το κόμμα του δείχνει συνέπεια σε αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. «Είχαμε πει πριν από τις εκλογές ότι εάν βγούμε πρώτοι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αποκτήσουμε γρήγορα κυβέρνηση που θα απαλλάξει την χώρα από το μνημόνιο, και εάν βγει πρώτη η ΝΔ εμείς θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση», σημείωσε.

«Οι διαπραγματευτικές ομάδες – που είναι απαραίτητες- λειτουργούν ως βοηθητικά όργανα. Υλοποιούν τις εντολές και τον σχεδιασμό της εκάστοτε κυβέρνησης. Σε ένα τέτοιο βοηθητικό όργανο που υλοποιεί κάτι που δεν συμφωνούμε δεν συμμετέχουμε», εξήγησε.