Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η μαραθώνια σύσκεψη των αντιπροσωπειών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την κατάρτηση της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης. Οι  εκπρόσωποι των τριών κομμάτων αποφάσισαν να ξανασυνεδρίασουν το πρωί της Πέμπτης στις 9:30, ώστε να έχουν έτοιμο το τελικό κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας έως τις 13:00 το μεσημέρι. Ακολούθως, στις 15:00 οι πολιτικοί αρχηγοί θα το έχουν στα χέρια τους, ώστε να το  εγκρίνουν και να το υπογράψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κεφάλαια που απομένουν να συζητηθούν είναι αυτά της εξωτερικής πολιτικής και της λαθρομετανάστευσης.

Σύμπτωση διαπιστώνεται στα θεσμικά ζητήματα όπως η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, η ασυλία των βουλευτών, η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και διαφωνία στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ταύτιση απόψεων υπάρχει στη μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και σε επαναφορά της μετενέργειας (από τον Σεπτέμβριο, για διαπραγματευτικούς λόγους φαίνεται να επιθυμεί η ΝΔ), στην άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, και, κατ αρχήν, σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά με αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ για μη δημόσιο χαρακτήρα των Δημοσίων Επιχειρήσεων.

TAGS