Για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη όπου «κλείδωσαν» τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου. Aπό ώρα σε ώρα η επίσημη ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κουβέλης με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η σύσκεψη ολοκληρώθηκε και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα κυβερνητική σύνθεση.

Ολιγομελές
και με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, φαίνεται πως θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα ενώ οι περισσότεροι υπουργοί έχουν ήδη ενημερωθεί για τα νέα τους καθήκοντα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Βουλής και ο Βασίλης Ράπανος αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, με υφυπουργούς τον Γιώργο Ζανιά και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράπανος αναμένεται να ορκιστεί την Παρασκευή και όχι σήμερα μαζί με το υπόλοιπο υπουργικό σχήμα καθώς ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Ζανιάς βρίσκεται στο Eurogroup και δεν έχει ακόμα παραιτηθεί.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών. Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει πιθανότατα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Aνδρέα Λυκουρέντζου και για τη θέση του υφυπουργού το όνομα του Μάριου Σαλμά.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης με υφυπουργούς τον κ. Θανάση Σκορδά και τον κ. Νότη Μηταράκη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Λιβιεράτος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε τη θέση του Αναπληρωτή υφυπουργού.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγεται το όνομα του Νίκου Δένδια.

Για το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως «κλειδώνει» το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με υφυπουργούς τον κ. Κώστα Τσαβάρα, τον κ. Παπαθεοδώρου στο τομέα του Πολιτισμού και τον Γρηγόρη Τσάλτα στο τομέα του αθλητισμού.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του Αντώνη Ρουπακιώτη με υφυπουργό τον κ. Κώστα Καραγκούνη.

Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας ακούγεται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης με αναπληρωτή υφυπουργό τον Νίκο Νικολόπουλο.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που γίνεται Γεωργίας, φέρεται να αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης με αναπληρωτή υπουργό τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται πως αναλαμβάνει ο κ. Μανιτάκης.

Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Κώστας Μουσουρούλης και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επανασυστήνεται το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με πιθανό υπουργό τον Κώστα Γκιουλέκα.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται πως αναλαμβάνει τελικά ο Σίμος Κεδίκογλου αν και επικρατέστερος για τη θέση ήταν έως αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει κληθεί ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Γραμματέας του υπουργικό Συμβουλίου φαίνεται να ορίζεται ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Μάκης Βορίδης και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ο κ. Μπούρας.