Σε συμφωνία για τον περιορισμό του Δημοσίου μόνο μέσω συνταξιοδοτήσεων και όχι απολύσεων, κατέληξαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Τη μείωση στο Δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Αρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς για τη δέσμευση έναντι της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε πως «και η τρόικα θα πάρει τα μηνύματα». «Το βασικό που ήθελε η τρόικα, είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε», είπε, «ότι αν δει και η τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».

Στην παρατήρηση ότι ο κ. Γιούνκερ δεν έδειξε διατεθειμένος στις δηλώσεις του για ουσιώδεις αλλαγές, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Μην στέκεστε μόνο στον κ. Γιούνκερ. Υπάρχουν και άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του κ. Γιούνκερ που κάνουν λόγο ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του μνημονίου...».

Πηγή: naftemporiki.gr