«Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι επιλέγει την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, το οποίο δημοσιεύει τη συνέντευξη υπό τον τίτλο: «Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας». Στην πρώτη του διεθνή συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «αυτή η ιστορική εκλογική αναμέτρηση αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο καμπής: ο ελληνικός λαός έδειξε ότι επιλέγει την Ευρώπη, ότι δέχεται τις προσπάθειες για να παραμείνουμε στο ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στον απεσταλμένο του γαλλικού περιοδικού στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα της ανεργίας ως «νούμερο ένα προκληση» και τον κάλεσε να δει τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. «Λέμε στους εταίρους μας: "Ναι, θα κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας, θα επιτύχουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του κράτους, θα ενισχύσουμε το φορολογικό μας σύστημα". Σε αντάλλαγμα, χρειαζόμαστε μέτρα για τόνωση της οικονομίας, αμέσως» είπε ο νέος έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της γαλλικής πρότασης για τα ευρωομόλογα λέγοντας ότι από αυτήν «θα κερδίσουν και άλλες χώρες».

Σε ερώτηση για το «πόσο χρόνο δίνει στον εαυτό του», ο κ. Σαμαράς είπε ότι αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι μεταρρυθμίσεις κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. «Θα δείξουμε όμως στους Ελληνες ότι έχουμε σχέδιο και είμαστε σοβαροί. Οταν οι πολίτες βλέπουν ότι πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, ακόμα και αν η προσπάθεια είναι δύσκολη, σε ακολουθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Για πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα μίλησε πολύ, υπέστη πολλά, έκανε λίγα. Αυτή η περίοδος τελείωσε» κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.