Βασική επιδίωξη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας θα είναι η οικονομική κρίση να μη μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής. «Έχουμε στις πλάτες μας αυτήν τη μεγάλη αποστολή», τόνισε και πρόσθεσε ότι εκεί που πρέπει θα αυξηθεί η αποτρεπτική δύναμη της χώρας, «για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε στο διηνεκές την ειρήνη, την ασφάλεια και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο νέος υπουργός Αμυνας υπογράμμισε ακόμη ότι το πρώτο που χρειάζεται είναι ηθικό και φρόνημα, κάτι που, όπως ανέφερε, η ηγεσία και οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αποδείξει ότι το έχουν και θα το έχουν.

Στόχος του, όπως είπε, είναι να μην αδικηθεί κανένας. «Όταν κανείς προΐσταται των ενόπλων δυνάμεων πριν μπει στο υπουργείο αφήνει την κομματική του ταυτότητα έξω, τους αγκαλιάζει όλους ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση και μαζί τους προσπαθεί για το καλύτερο της πατρίδας», σημείωσε χαρακτηριστικά.