«Η κυβερνητική πολιτική θα πρέπει να έχει συνέχεια», τόνισε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά την  τελετή  παράδοσης - παραλαβής στι νέο υπερυπουργείο  Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού διατυπώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αυτές που σχεδίασαν και νομοθέτησαν οι προηγούμενες ηγεσίες στο υπουργείο Παιδείας Ειδικότερα ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι ανάκαμψη της χώρας δεν γίνεται χωρίς αναγέννηση του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλαγές σε όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης και αξιοποίηση του έργου και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Παράλληλα, συνεχάρη την απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργό Ευφροσύνη Κιάου για τη δουλειά της, η οποία όπως επεσήμανε, δεν ήταν απλά διεκπεραιωτική. Όπως είπε, η κ. Κιάου «έσκυψε πάνω από τα προβλήματα κι έδωσε λύσεις».

Σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Αρβανιτόπουλος στάθηκε στην τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν από τον Πρωθυπουργό. «Ξεκινάμε σκληρή δουλειά με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον. Πρέπει να οραματιστούμε και να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των επόμενων γενεών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η εθνική παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν την κιβωτό του ελληνισμού την ισχυρή διαχρονική μας ταυτότητα», πρόσθεσε.