Δημήτρης Αβραμόπουλος: Εθνικό μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού


«Στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής» δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, στόχος είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση γι' αυτό -όπως υποστήριξε- είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού.

«Το έργο σας δεν θα είναι εύκολο, καθώς η κρίση που πλήττει τη χώρα δεν άφησε αλώβητη την εξωτερική πολιτική», δήλωσε από την πλευρά του ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου. 


Εκφράζοντας στον διάδοχό του την «εκτίμησή του και την αγάπη του», σημείωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος επιστρέφει «σ' έναν γνώριμο χώρο, όπου έχει τις ρίζες του και τον οποίο ποτέ δεν ξέχασε». Επισημαίνοντας εξάλλου τη δυσκολία της συγκυρίας, ο κ. Μολυβιάτης τόνισε πως «η ισχυρή διεθνής θέση μιας χώρας είναι προϋπόθεση για την άσκηση μιας αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο