Τη σημασία του τουρισμού για την ανάπτυξη της χώρας υπογράμμισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα της υπουργού Τουρισμού.
Η κυρία Κεφαλογιάννη εκτίμησε ότι ο τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής και πρωταγωνιστής για την έξοδο της χώρας από την κρίση και πρόσθεσε ότι ισχυρός τουρισμός σημαίνει εισόδημα, καταπολέμηση ανεργίας, νέες θέσεις εργασίας και κοινωνική συνοχή για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η νέα υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει συλλογική προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι μεμονωμένες ενέργειες δεν προωθούν τον τουρισμό.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί, επισήμανε ότι κατεύθυνση είναι η αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων. Η κυρία Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για έκτακτο σχέδιο άμεσης ενεργοποίησης (πρόγραμμα εκατό ημερών) σημειώνοντας «ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι συνθήκες επιβάλλουν έργα και όχι λόγια».