Σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του μάτι υποβλήθηκε το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς χθες σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον διευθυντή της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη, διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πάρει εξιτήριο το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι γιατροί θα είναι σε θέση αύριο να εκτιμήσουν κατά πόσον ο πρωθυπουργός θα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρωθυπουργός «υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση υπο γενική αναισθησία. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απο τη χειρουργική ομάδα της β' πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής. Ο πρωθυπουργός ανένηψε καλώς και θα παραμείνει στο νοσοκομείο μας για τη συνήθη μετεγχειρητική παρακολούθηση». 

Στόχος της επέμβασης ήταν η πλήρης αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία, τόνισαν οι θεράποντες ιατροί προς τους δημοσιογράφους.  

Οι επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο νέος πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία, σημειώνεται, χθες που έγιναν οι εξετάσεις, φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.
 

O κ. Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο «Αττικόν» λίγο μετά τις 09:00, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου καθώς και ο κ. Άκης Γεροντόπουλος.

Την Παρασκευή, σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, αναβλήθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
Ευχές για περαστικά δέχτηκε, επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. 

Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε τηλεφωνικά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.