Αποκλείει το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής», τονίζοντας ότι η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού θα πρέπει να γίνει με πρωτογενή κοινωνικά χαρακτηριστικά και όχι με συμφωνίες κορυφής.

Ο κ. Κουβέλης, επανέλαβε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να στρατευθούν στις γραμμές της ΔΗΜΑΡ για να διαμορφωθεί η «μεγάλη συλλογικότητα του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού».

Παράλληλα, ερωτώμενος για το εάν το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσουν πρόταση νόμου για καθιέρωση απλής αναλογικής, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει υπέρ, καθώς όπως τόνισε «η ΔΗΜΑΡ δεν δεσμεύεται από την προγραμματική συμφωνία» για αυτό το ενδεχόμενο.

Επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας λέγοντας ότι «όποιος επιλέγει τα έδρανα της αντιπολίτευσης είναι εκτεθειμένος απέναντι στις μεγάλες ώρες ευθύνης για τις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα».

Ξεκαθαρίζει ότι η πρόταση του για τη συγκρότηση  εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής είναι ανοικτή, διότι όπως υποστηρίζει «διεκδικούμε τη διαπραγμάτευση για τη χώρα και την κοινωνία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, με τους Ευρωπαίους «θα γίνει σκληρή διαπραγμάτευση αφού στην Ευρώπη αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί αναφορικά με την κρίση χρέους στην Ελλάδα και στο Νότο».

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, η «ίδια η πραγματικότητα επιβάλλει την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής για την οικονομική διακυβέρνηση με στόχο να προωθηθεί πλέον η ανάπτυξη».

Υποστηρίζει επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποτελείται κυρίως από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία και σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «αυτό που διεκδικούμε επίμονα και συστηματικά είναι τα όσα προγραμματικά έχουν συμφωνηθεί να καταγραφούν με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

Ο κ. Κουβέλης παράλληλα τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ θα υπερασπιστεί τα φιλολαϊκά μέτρα που διεκδίκησε και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης».
TAGS