Με σαφείς οδηγίες ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο «Αττικόν» και όπως φαίνεται θα συνεχίσει τη νοσηλεία του σπίτι του τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο θεράπων ιατρός του, κ. Πάνος Θεοδοσιάδης, του κατέστησε σαφές ότι η αποκατάσταση της βλάβης στο μάτι του, λόγω της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς που υπέστη, προϋποθέτει όχι μόνο ότι δεν θα ταξιδέψει για περίπου 10 ημέρες αλλά δεν θα μετακινείται καθόλου για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η μετεγχειρητική πορεία του κ. Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητική, ωστόσο η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την τακτική παρακολούθηση του ασθενούς.

Το θετικό, ωστόσο, είναι πως η βλάβη δεν έχει πλήξει την ωχρά κηλίδα. Αυτό ήταν το ενδεχόμενο που ήθελε να προλάβει ο κ. Θεοδοσιάδης, με την επιμονή του την περασμένη Παρασκευή να προγραμματίσει για την επόμενη ημέρα τη χειρουργική επέμβαση στον κ. Σαμαρά.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του και τη ρητή απαγόρευση του κ. Θεοδοσιάδη να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, σε αυτήν θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.