Το ενδιαφέρον το αμέσως χρονικό διάστημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επικεντρωθεί στις επικείμενες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ τις οποίες ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είναι πασίδηλο ότι ο πρόεδρος του κινήματος έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο με βάση το οποίο εκτιμά και ελπίζει ότι θα ξαναφέρει το κόμμα του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.  

Την ίδια ώρα τα πρωτοκλασάτα στελέχη όλων των τάσεων προετοιμάζουν και τις δικές τους κινήσεις. Η πάλαι ποτέ ισχυρή εκσυγχρονιστική τάση- Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης κλπ- δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Βενιζέλου και έχει το μυαλό της στην επόμενη μέρα.

Από την άλλη πλευρά η αριστερή τάση- Παπουτσής κλπ- θεωρεί ότι το κοντέρ μηδένισε και ότι όλα πρέπει να αρχίσουν από την αρχή!

Μια ανάρτηση του Χρήστου Παπουτσή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ οι οποίοι περιμένουν με «αγωνία» τις ανακοινώσεις Βενιζέλου για ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.  

«Όλα "καλά"... έγιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει... Τώρα προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση», έγραψε ο Παπουτσής.