current views are: 1

25 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση09:12

Σίμος Κεδίκογλου: Η επιμήκυνση του χρέους προτεραιότητα της κυβέρνησης

Τους λόγους που καθυστερεί η ορκωμοσία του Βασίλη Ράπανου αλλά και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής ανέλυσε με δηλώσεις του σήμερα το πρωι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Δημοσίευση 09:12’
αρθρο-newpost

Τους λόγους που καθυστερεί η ορκωμοσία του Βασίλη Ράπανου αλλά και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής ανέλυσε με δηλώσεις του σήμερα το πρωι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Τους λόγους που καθυστερεί η ορκωμοσία του Βασίλη Ράπανου αλλά και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής ανέλυσε με δηλώσεις του σήμερα το πρωι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. «Υπάρχει ρητή εντολή ο κ. Σαμαράς να παραμείνει σπίτι του και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που δεν μπορεί να ορκιστεί ο κ. Ράπανος», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο Βήμα FM 99,5 και πρόσθεσε: «Επειδή έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά, εγώ θα σας καταθέσω αυτό που γνωρίζω. Γνωρίζω το τηλεφώνημα που έγινε την Παρασκευή, το μεσημέρι, από τον πρωθυπουργό στον κ Ράπανο. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς πληροφορήθηκε για πρώτη φορά το ιστορικό της υγείας του κ. Ράπανου και ο κ. Ράπανος τον διαβεβαίωσε ότι είναι ένα χρόνιο ζήτημα, έχει μάθει να ζει με αυτό κι ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Αυτή είναι η εικόνα που έχω εγώ».

Αναφορικά με την έλευση της τρόικας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε: «Αναβλήθηκε για λίγες μέρες η έλευση της τρόικας στη χώρα μας. Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες. Είναι σε συνάρτηση και με την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού κι αν όλα εξελιχθούν, όπως προέβλεψε ο θεράπων ιατρός του κ Θεοδοσιάδης, πιστεύω ότι την επόμενη Δευτέρα – Τρίτη θα μπορεί ο πρωθυπουργός να τους δεχτεί».

Ο κ. Κεδίκογλου μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τους στόχους της κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

«Ο πρώτος στόχος είναι να παρουσιάσουμε την κατάσταση ως έχει σήμερα. Να αρχίσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα προς διαβούλευση. Αυτή τη στιγμή, είναι ώριμο να συζητήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση της επιμήκυνσης του χρέους, γιατί είναι κάτι που και οι εταίροι μας έχουν αρχίσει να το συζητάνε», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να θέσουμε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, γιατί έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε μείωση των εσόδων, την αύξηση της ανεργίας και πολλαπλασιασμό των λουκέτων στις επιχειρήσεις Αυτά είναι ζητήματα που θεωρούμε ότι μπορούν να τεθούν και να βρούμε κατανόηση και να καταλήξουμε σε μια άλλη ρύθμιση με τους εταίρους μας».

«Πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα πρέπει να τεθεί και το θέμα της φορολόγησης ων επενδύσεων, γιατί όταν όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις, δεν μπορεί να της επιβάλουν να έχει πολλαπλάσιο συντελεστή από ότι έχει η γειτονική Βουλγαρία», κατέληξε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.


σχετικα αρθρα