«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ήταν μεγάλο λάθος η κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας, γιατί είναι πολλά τα θέματα που απασχολούν τη θάλασσά μας», τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος με δηλώσεις του στο Βήμα FM 99,5. Ο κ. Βερνίκος σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει off shore εταιρείες.

«Εγώ είμαι ενεργός επιχειρηματίας και είναι ένα πείραμα, γιατί πράγματι πρώτη φορά ενεργός επιχειρηματίας αναλαμβάνει υπουργός. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, και εγώ είχα μεγάλο ενδοιασμό για το αν έπρεπε να δεχτώ. Θεωρώ ότι η χώρα μας είναι σε μια δύσκολη φάση και αφού κλήθηκα, έπρεπε να δεχτώ. Αυτό σημαίνει, όπως είναι προφανές, ότι μπορεί να δεχτώ διάφορες επιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Προσωπικά τις θεωρώ αυτονόητες και είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος. Όταν κάποιος ασκεί μια δραστηριότητα, μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Και ελληνική σημαία μπορείς να έχεις και στα πλοία σου  και off shore εταιρείες μπορείς να έχεις, η εμπειρία αυτή είναι 200 ετών, μπορώ να σας πω, από την πλευρά της ελληνικής ναυτιλίας».

Σχετικά με το θέμα της άγονης γραμμής, ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι «το θέμα της ακτοπλοΐας είναι από αυτά που δεν είναι εύκολο να προσφέρει κανείς άμεση λύση. Θα χρειαστεί και στενή διαχείριση, ίσως και φαντασία για να υπερβεί κανείς την πραγματικότητα, όπως είναι».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα περάσει το καλοκαίρι και θα μας δοθεί ο χρόνος να σκεφτούμε τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να βοηθήσουμε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Δεν είναι αν έχει χαθεί  ή όχι αυτή η σεζόν, καμιά φορά χρειάζεται και λίγη τύχη η ζωή. Χρειαζόμαστε λίγη τύχη αυτό το καλοκαίρι να σταθούμε, να μην υπάρξει κανένα ιδιαίτερο συμβάν, που θα μας πάει πίσω, ώστε να μπορέσουμε να ανασυγκροτηθούμε, να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να υπάρξει ανάπτυξη», κατέληξε.