«Η προσφυγή της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης καταδεικνύει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της κρίσης, απόρροια της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Συνασπισμού.
Η λιτότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία αποτελούν για την Κουμουνδούρου τις βασικές αιτίες έντασης της κρίσης και καταδίκης των ευρωπαϊκών λαών στην εξαθλίωση, σε βαθμό που εν τέλει απειλείται η ίδια η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΣΥΝ καλεί τη νέα κυβέρνηση να σταματήσει να παρακολουθεί με σιωπηλό τρόπο τις αδιέξοδες πολιτικές της Ε.Ε., καθώς, όπως υποστηρίζει, η σιωπή ενισχύει τις υφιστάμενες πρακτικές.

«Απαιτείται ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, με προσανατολισμό στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, μέσω της αλλαγής του ρόλου της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ευρωπαϊκή ρύθμιση των χρεών που θα βάλει τέλος στην ασυδοσία των αγορών, με ταυτόχρονη αλλαγή της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.