current views are: 1

25 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση15:58

Eπιστολή παραίτησης του Βασίλη Ράπανου- Δεν θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Ράπανος ζήτησε την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών που θα αναλάμβανε.

Δημοσίευση 15:58’
αρθρο-newpost

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Ράπανος ζήτησε την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών που θα αναλάμβανε.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Ράπανος ζήτησε την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών που θα αναλάμβανε. Ο κ. Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Ράπανου (Διαβάστε την επιστολή του κ. Ράπανου, ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράπανος δεν είχε καταφέρει, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, να ορκιστεί υπουργός. Η απόφαση για το ποιος θα είναι τελικά ο υπουργός Οικονομικών θα ληφθεί αύριο στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους κυρίους Βενιζέλου και Κουβέλη, στην οικία του πρώτου στην Κηφισιά.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τον Βασίλη Ράπανο:  

«Προς Κύριο Βασίλη Ράπανο, Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, 

Θέλω πριν απ΄ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια. Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών». Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς».

 
Η παραίτηση Ράπανου στα διεθνή ΜΜΕ

Tον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της παραίτησης του Βασίλη Ράπανου, με τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα να το αναφέρουν στην πρώτη σελίδα τους.

Το πρακτορείο Reuters γράφει «Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών παραιτείται, η κρίση βαθαίνει» κάνοντας αναφορά στην κατάσταση της υγείας του.

Η ιστοσελίδα στη WSJ αναφέρει στον τίτλο «ο έλληνας υπουργός παραιτείται» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά νέο πρόσωπο σε μια στιγμή που η Ελλάδα θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο.

«Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ παραιτείται για λόγους υγείας» είναι ο τίτλος της αναφοράς της ιστοσελίδας των Financial Times, ενώ σε αυτήν της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit,  επισημαίνεται πως ο έλεγχος της Τρόικας αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων υγείας του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών».

 


σχετικα αρθρα