«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Βενιζέλο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση στα ευρωπαϊκά όργανα όσο ισχύουν οι δεσμεύσεις προς την τρόικα και δεν αμφισβητείται η πολιτική των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας. Η διαπραγμάτευση δε γίνεται με ευχές, αόριστες προθέσεις και ταυτόχρονους όρκους πίστης στα μνημόνια».
Αυτή ήταν η άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, δια του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Παναγιώτη Σκουρλέτη, στη νέα πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη δημιουργία εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσκληση συμμετοχής και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρόταση κατά τις μεσημεριανές δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

«Η δική μας θέση δεν είναι μαζί με τις απόψεις του κ. Βενιζέλου και των κυβερνητικών εταίρων του. Εμείς θα είμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό σε ένα διαρκή αγώνα ανατροπής του μνημονίου, υπεράσπισης της εθνικής αξιοπρέπειας και διεκδίκησης μιας Ευρώπης των λαών», σημείωσε ο κύριος Σκουρλέτης.