Χαρακτήρα crash test προσλαμβάνει η αυριανή τελικά συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την πλήρη αναδιοργάνωση του κόμματος. Στη συνεδρίαση ο Ευ. Βενιζέλος (όπως λέγεται από συνεργάτες του) θα δημοσιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος ονειρεύεται, ανακοινώνοντας τι θα κάνει με το όνομα και το σύμβολο, με την ανανέωση της πολιτικής γραμματείας (θυμηθείτε τους 30ντάρηδες), καθώς και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών.

Ταυτοχρόνως θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αντιμετωπίσει το ιδιαίτερα αυξημένο χρέος που φτάνει τα 130 εκατ. τη στιγμή κατά την οποία η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε δραματικά λόγω του ποσοστού στις εκλογές και εξίσου δραματικά μειώθηκαν τα μέλη και οι συνδρομές. Δεν αποκλείεται ο κ. Βενιζέλος να ανακοινώσει απολύσεις εργαζομένων και την επιστροφή στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακόμη θα γνωστοποιήσει τους νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ενώ η ΚΟ θα κληθεί να εκλέξει το νέο της Γραμματέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους θα ορίσει τους Κώστα Σκανδαλίδη και Φίλιππο Σαχινίδη, ενώ για Γραμματέα της ΚΟ θα προτείνει τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Οι προθέσεις των κορυφαίων έχουν ήδη γίνει γνωστές. Ο Ανδρέας Λοβέρδος – όπως αποκάλυψε το newpost.gr, αρνήθηκε τη θέση του αντιπροέδρου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύμνησε τον Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας λόγο για αυταρχισμό του νέου Προέδρου.

Ακόμη και αν ο Ευ. Βενιζέλος ξεπεράσει χωρίς μεγάλα προβλήματα την αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ, η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι κρίσιμη για το κόμμα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης μετά την τοποθέτηση του πρύτανη Θόδωρου Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού παιδείας, ο Χρήστος Παπουτσής μίλησε για επανακαθορισμό της στάσης του από μηδενική βάση, ενώ οι Γιάννης Ραγκούσης και Θεόδωρος Πάγκαλος «οπλοφορούν» από καιρό και ο Γιώργος Παπανδρέου κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Για το ΠΑΣΟΚ, τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά…


Θέμης Δαγκλής