Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες άφησε μέσα από τον Αlpha 98.9 ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Υπάρχει στο τραπέζι εισήγηση για αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και θα την εξετάσουμε με σοβαρότητα», είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν οικονομικοί έλεγχοι στο υπουργείο Άμυνας και σε αξιωματικούς που συμμετείχαν σε οικονομικές επιτροπές.

«Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τα πάντα θα γίνονται με διαφάνεια και υπό τον έλεγχο των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύουμε σε μία ευρύτερη πολιτική που θα φέρει την Ελλάδα κοντά σε χώρες που παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις, όπως η Ρωσία και παράλληλα σεβόμαστε τις υπάρχουσες συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ», είπε ο υπουργός Άμυνας, ανοίγοντας και πάλι το παράθυρο της αμυντικής συνεργασίας στη Μόσχα, που είχε κλείσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση εθνικής ασφάλειας και αποκάλυψε ότι ήδη το υπουργείο επεξεργάζεται πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων χωρίς να πλήττεται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.