Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτες αλλαγές στις διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών του Δημοσίου με σκοπό να ολοκληρωθούν ως τον Σεπτέμβριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου θα αναλάβει το τιμόνι του ΟΠΑΠ στη θέση του Γιάννη Σπανουδάκη και οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι αλλαγές θα αποτελούν μέρος της συμφωνίας των τριών κομμάτων και όχι απόφαση της ΝΔ.

Πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν επίσης ότι η έκταση των αλλαγών πέραν των τραπεζών, θα αφορά ιδιαίτερα σε διοικήσεις ΔΕΚΟ και Οργανισμών των οποίων τα ονόματα βρίσκονται ψηλά στην λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

Όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το φθινόπωρο καθώς τότε θα πρέπει να σημειωθεί η «εκκίνηση» του βασικού κορμού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ενώ παράλληλα θα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και ο ορίζοντας για το μέλλον των κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.

Ήδη διεθνή οικονομικά πρακτορεία μεταδίδουν από την Αθήνα ότι κάποιες από τις αλλαγές αυτές σε κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες, όπως η Εθνική Τράπεζα, έχουν αρχίσει να συζητούνται και αναφέρονται μάλιστα ονόματα διοικητικών στελεχών που πιθανώς θα αντικαταστήσουν τα νυν ανώτατα διοικητικά στελέχη.