current views are: 1

27 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση13:16

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, η ευκαιρία θα πάει χαμένη

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι τα τρία κόμματα που την αποτελούν δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμία οργάνωση, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Δημοσίευση 13:16’
αρθρο-newpost

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι τα τρία κόμματα που την αποτελούν δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμία οργάνωση, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι τα τρία κόμματα που την αποτελούν δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμία οργάνωση, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής. «Ο λαός μας έθεσε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη μέσα από τη διεκδίκησή του και μέσα από την ετυμηγορία του στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Τον πήχη των διεκδικήσεων απέναντι στην τρόικα και την Ε.Ε. Με λύπη παρακολουθώ ότι τα τρία μνημονιακά κόμματα που πήραν εντολή να κυβερνήσουν εξαντλήσαν όλο το σχεδιασμό τους στην αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και στην αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και σ’ αυτές τις υψηλές απαιτήσεις διεκδίκησης και επαναδιαπραγμάτευσης, όπως και οι ίδιοι βιάστηκαν να πουν προεκλογικά, δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμιά οργάνωση» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Ο λαός έβαλε ψηλά τον πήχη για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 του μήνα, όμως βλέπω ότι αυτόν τον πήχη δεν θα τον ρίξει η κυβέρνηση, αλλά δεν θα τον ρίξει γιατί δεν θα προσπαθήσει καν να τον υπερβεί και θα περάσει από κάτω. Και το λέω αυτό με λύπη, διότι τέτοιες ευκαιρίες δεν θα έχουμε πολλές από δω και στο εξής. Όσο περνάει ο καιρός, οι ευκαιρίες θα συρρικνώνονται δραματικά. Αυτοί φαίνεται ότι βρίσκονται σε ένα καθεστώς νηφαλιότητας, ψυχραιμίας, αναμονής» επεσήμανε.

«Μακάρι να μην δικαιωθούμε και να έχουμε άδικο, αλλά απ’ ότι φαίνεται όχι μόνο έτοιμοι για διαπραγμάτευση δεν ήταν αλλά ούτε καν έτοιμοι να συγκροτήσουν με επάρκεια ένα κυβερνητικό σχήμα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάνε χαμένες οι δυνατότητες που δημιουργήθηκαν από τους αγώνες, το λαό και τη λαϊκή ετυμηγορία, διότι η Ελλάδα δικαιούται μιας άλλης ευκαιρίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξύτατα δημοσιονομικά της προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με την πιστή εφαρμογή των μνημονίων που μας οδηγούν στη χρεοκοπία» κατέληξε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στα όσα ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας μια ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής, αντί να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, επιλέγει για άλλη μια φορά να κάνει αντιπολίτευση στην ίδια τη χώρα. Προφανώς, αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά στον ελληνικό λαό για υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Αμέσως μετά απάντησε με νέα ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου: «Η εθνική προσπάθεια για την οποία μιλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι συνώνυμη με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και της υποταγής στους δανειστές. Έχουμε δει που έχει οδηγήσει αυτός ο δρόμος τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα και να πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο και καμία στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και να βρίσκει φωνή μόνο για να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ».

Nωρίτερα, με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις χθεσινές δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, κάνοντας παράλληλα λόγο για αδράνεια της κυβέρνησης.

«Οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Μέρκελ, ότι όσο ζει θα υπερασπίζεται, επί της ουσίας την πολιτική της σκληρής λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, καταδεικνύουν την αδιέξοδη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που οδηγούν την ΕΕ σε διάλυση και τους λαούς στη φτώχεια και την ανεργία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νέα κυβέρνηση μένοντας αμέτοχη στις διαμορφούμενες εξελίξεις, όντας προσκολλημένη στο μνημόνιο, ανήκει ουσιαστικά στις δυνάμεις που με την πολιτική τους οξύνουν την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αγωνίζεται με το λαό της χώρας μας και με τους άλλους λαούς στην Ευρώπη για την αντιστροφή αυτής της καταστροφικής πορείας» προσθέτει το γραφείο τύπου.


σχετικα αρθρα