Με τσακωμούς και γκρίνιες άρχισε η χωροθέτηση των Κ.Ο. των κομμάτων της Αριστεράς στα έδρανα της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ έχουν έρθει σε σύγκρουση για το ποιο κόμμα θα καταλάβει τα αριστερά έδρανα του Κοινοβουλίου όπου παραδοσιακά κάθονταν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί την αριστερή πτέρυγα καθώς και τα ορεινά έδρανα της επόμενης, αφού έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ πετά το μπαλάκι στην ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ προκειμένου να τα βρουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τις πρώτες σειρές της αριστερής πτέρυγας. 

Το ΚΚΕ ωστόσο φαίνεται να κρατά αδιάλλακτη στάση και δεν συζητά τυχόν μετακίνησή του από τις θέσεις που παραδοσιακά έχει τα τελευταία χρόνια. Η στάση όμως του Περισσού δημιουργεί πρόβλημα στην ΔΗΜΑΡ, η οποία ζητά και αυτή την πρώτη θέση στην αριστερή πτέρυγα δεδομένου ότι οι έδρες της είναι περισσότερες από του ΚΚΕ.

Το «χωροταξικό» πρόβλημα έφτασε μέχρι τον πρόεδρο της Βουλής Βύρων Πολύδωρα, ο οποίος συνέστησε στα επιτελεία των κομμάτων να αποφασίσουν μεταξύ τους, ενώ υπενθύμισε ότι παραδοσιακά το ΚΚΕ κατέχει τα αριστερά έδρανα.