Σε περίοδο εσωκομματικής κρίσης φαίνεται να εισέρχεται η Δημοκρατική Αριστερά. Ο Στέφανος Μπαγιώργος, κορυφαίο στέλεχος και ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος, αποφασίζοντας να αποσυνδέσει την πολιτική του πορεία από εκείνη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.
Το κόμμα της αριστεράς, έπειτα από την παραίτηση του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου της οικονομικής πολιτικής, συνταράσσεται από την αποχώρηση του Στέφανου Μπαγιώργου, τον οποίο συνέδεε πολυετής πολιτική φιλία με το Φώτη Κουβέλη. Οι δύο τους βρίσκονταν σε κοινούς πολιτικούς αγώνες από την εποχή του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Μπαγιώργος, από κοινού με τους κ.κ. Β. Ζορκάδη, Χ. Σταυρόπουλο και Α. Νεφελούδη, είχαν διαφωνήσει με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στην του κόμματος στην κυβέρνηση, όταν αυτή είχε φθάσει προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Οι 4 μάλιστα δεν είχαν συμφωνήσει ούτε με το ενδεχόμενο στήριξης, αλλά είχαν προβάλλει την ανάγκη για άσκηση προγραμματικής αντιπολίτευσης.
TAGS