current views are: 1

28 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση18:55

Κάρολος Παπούλιας: Βασικός στόχος η ανάπτυξη, κλειδί η δίκαιη κατανομή κονδυλίων

Τους βασικούς στόχους της Ελλάδας περιέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την χθεσινή παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Δημοσίευση 18:55’
αρθρο-newpost

Τους βασικούς στόχους της Ελλάδας περιέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την χθεσινή παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Τους βασικούς στόχους της Ελλάδας περιέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την χθεσινή παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τον κ. Παπούλια, οι βασικές προτεραιότητες της χώρας είναι η ανάπτυξη με ιεράρχηση των δαπανών και η καταπολέμηση της ύφεσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παρέμβαση του, υποστήριξε ότι οι πόροι που διατίθενται για την ανάπτυξη πρέπει να είναι επαρκείς, και όπως τόνισε, για να πετύχουν οι στόχοι πολιτικής συνοχής χρειάζεται «δίκαιη κατανομή των κονδυλίων».

Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας υποστήριξε ότι η πρόκληση για την Ελλάδα, και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών από τα κοινοτικά κονδύλια.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η εκτίμηση που θα γίνει για την κατανομή των κονδυλίων, θα πρέπει να βασίζεται στα πιο πρόσφατα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση.

Εξάλλου αναφέρθηκε στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους στην Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, τα κράτη – μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μπαράζ επαφών με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Νωρίτερα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια , όπως και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Σχετικό θέμα: Στη δημοσιότητα η επιστολή Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους


σχετικα αρθρα