Σφοδρή επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν πολιτικά εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή το σχεδόν καθημερινό φαινόμενο των αυτοκτονιών που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.
Ο βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στους επικεφαλής των κομμάτων που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα, τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, αναρωτώμενος εάν συναισθάνονται την απόγνωση στην οποία οδηγούν την κοινωνία οι πολιτικές του μνημονίου.

Η ακριβής δήλωση του κυρίου Κουίκ έχει ως εξής:

«Πρέπει ή όχι να μένω με την απορία, αν προσωπικά οι αρχηγοί, αλλά και οι Υπουργοί και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Σαμαρα - Βενιζέλου - Κουβέλη, συναισθάνονται σε πόσες αυτοκτονίες έχουν οδηγήσει συμπολίτες μας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής τους, σε αγαστή συνεργασία με τη Τρόικα των τοκογλύφων, που σκοτώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες; Η Βουλή ορκίστηκε. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους περιμένουμε και να απολογηθούν για την εκατόμβη της απώλειας ανθρώπινων ψυχών και να ακούσουμε τί θα πράξουν νομοθετικά (αν τους το επιτρέψει ο κάθε μισητός Τόμσεν) για να μην περάσουν άλλα δράματα οι ελληνικές οικογένειες».