Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να είναι χρήσιμες και για την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, εκτιμώντας ότι αν εμείς είμαστε αξιόπιστοι τότε και οι εταίροι μας θα δείξουν την αλληλεγγύη τους.
«Σε μια μεταγενέστερη φάση, αν προχωρήσουν τα πράγματα, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να επανεξεταστεί και το δικό μας ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΝΕΤ.

Τόνισε ωστόσο ότι η χώρα μας πρέπει να δείξει ότι προχωρά μπροστά, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των εταίρων.

Μεταξύ των κινήσεων που θα εκπέμψουν αυτό το σήμα είναι, όπως εξήγησε, το νέο φορολογικό σύστημα, συγκεκριμένα αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, η απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

«Εξαρτάται από εμάς, η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο και πρέπει να τρέξουμε γρήγορα», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επισημάνσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ότι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να έρθει στην Ελλάδα», ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως έχει μεγάλη σημασία η χώρα να δείξει ότι είναι ενωμένη και πως είναι σημαντική η στάση όλων των παραγόντων που συνθέτουν τη δημόσια ζωή.

Σημείωσε πάντως ότι η πίεση που μπορεί να ασκηθεί από την αντιπολίτευση μπορεί να είναι χρήσιμη και για την κυβέρνηση, αρκεί αυτό να γίνεται σε κάποια πλαίσια.

«Τυχόν αποτυχία της κυβέρνησης θα είναι και αποτυχία για τη χώρα, άρα όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε», ανέφερε σε άλλο σημείο.