«Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει ένα εργαλείο για την ανάπτυξη, η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
Σήμερα συνεργείο αντικατέστησε από την πρόσοψη του υπουργείου την πινακίδα «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης» με νέα στην οποία αναγράφεται «Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης». «Η καθαίρεση της παλιάς πινακίδας και η ανάρτηση της νέας στέλνει ισχυρά μηνύματα», τόνισε, «πρώτον ότι η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική. Δεύτερον, ότι στη Β. Ελλάδα υπάρχει ένα εργαλείο για την ανάπτυξη στην περιοχή. Τρίτον, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις».

Ο κ. Καράογλου είπε ακόμη ότι οι προτάσεις του για τις αρμοδιότητες του υπουργείου χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και πως σε αυτές περιλαμβάνονται η επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης, ο συντονισμός του ΕΣΠΑ και του Intereg και η εποπτεία και ο έλεγχος κρατικών φορέων στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό και κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πηγή: naftemporiki.gr