Ταφόπλακα για την επαναδιαπραγμάτευση χαρακτήρισε την επιστολή Σαμαρά προς του Ευρωπαίους εταίρους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Είναι άξιο αναφοράς, σημείωσε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, ότι η κυβέρνηση δε ζήτησε την ίση μεταχείριση με την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά αντίθετα, ο κ. Χατζηδάκης στη δημόσια τηλεόραση είπε ότι «πρώτα πρέπει να κάνουμε όσα μας λέει η Τρόικα και μετά να ζητήσουμε την ίση μεταχείριση με την Ιταλία και την Ισπανία».

«Την ώρα που ο Μόντι, ένας κεντροδεξιός τεχνοκράτης είπε (στη Σύνοδο Κορυφής) "δεν θα φύγουμε από δω αν δεν βρούμε λύση"», εμείς αντί να ζητήσουμε να μπει έστω μια παράγραφος στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής που να επισημαίνει ότι η εξαίρεση από το δημόσιο χρέος των χρημάτων που δίνονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ισχύσει και για την περίπτωση προγραμμάτων που έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ, όπως είναι η Ελλάδα, απλά παραδώσαμε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας την επιστολή, παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης είναι συνυπεύθυνοι καθώς δεν διαφώνησαν με το περιεχόμενο της επιστολής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε ποιο θα είναι το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στο τέλος της εβδομάδας, προβλέποντας ότι τελικά «θα έχουμε μια σκληρά μνημονιακή κυβέρνηση να ελέγχουμε και να αντιπολιτευόμαστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πηγή: Ναυτεμπορική