Ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος του παρουσίασε ένα δεκαετές πλάνο ανάπτυξης.
Ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε ένα δεκαετές σχέδιο που αφορά όλους τους τομείς, λιμάνια, ποντοπόρος ναυτιλία, ακτοπλοΐα. Ο υπουργός ζήτησε από τον  Ράιχενμπαχ τη στήριξη της ΕΕ με χρηματοδότηση από όλα τα Ταμεία, ενώ του ανέλυσε την ανάγκη που υπήρχε για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε καθώς και αυτή της επανένταξης του Λιμενικού Σώματος σε αυτό.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δεσμεύθηκε να μελετήσει τις προτάσεις του υπουργού και σε μία εβδομάδα να του απαντήσει.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Νικόλαος Λίτινας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτριος Χαλκιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθανάσιος Πάλλης.

Πρόκειται για το πρώτο υπουργείο που επισκέφθηκε ο κ. Ράιχενμπαχ. Όταν ρωτήθηκε γιατί το... προτίμησε, ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης είπε: «Γιατί εδώ έχω έναν φίλο και συνάδελφο από τις Βρυξέλλες».