Την ανάγκη να υπάρξει στην Ελλάδα φορολογική σταθερότητα, να μειωθεί ο ΦΠΑ και να περιοριστεί η γραφειοκρατία, επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist υπογραμμίζοντας ότι «διαφορετικά δεν θα επενδύσει κανείς στη χώρα μας». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι είχε συμφωνήσει την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ νωρίτερα ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της νέας κυβέρνησης.  Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική όταν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας πληρώνουν 45% φόρο και ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι 23% ενώ στην Τουρκία και την Ιταλία είναι μόλις 8% και 10% αντίστοιχα.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι ο τουρισμός, η ναυτιλία και η ενέργεια είναι οι τομείς οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση.

Την περίοδο που ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε, καταργήθηκαν τα δύο υπουργεία που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής οικονομίας της Ελλάδος, το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εθνικής Ναυτιλίας τόνισε αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. 

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είχε ήδη συμφωνήσει με τον διοικητή του ΔΝΤ να εντάξει τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης και ότι άφησε τον υπουργό Οικονομικών να αλλοιώσει τα στατιστικά στοιχεία και να φέρει την Ελλάδα σε δυσμενέστερη θέση.

Όσον αφορά στο PSI, είπε ότι τα μόνα που «κουρεύτηκαν» ήταν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, οι ελληνικές τράπεζες, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα μετοχικά ταμεία και όλη η Κύπρος ενώ οι δανειστές δεν υπέστησαν τίποτα.

Τέλος εξαπέλυσε πυρά και στη σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει ίδιους ακριβώς συνέταιρους με ολίγον αριστερά μέσα και το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται.