current views are: 1

4 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση03:52

Την Παρασκευή αποκαλύπτεται το νέο ΠΑΣΟΚ

Την Παρασκευή, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, περισσότερα από 1.200 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα ακούσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σκιαγραφεί το νέο ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 03:52’
αρθρο-newpost

Την Παρασκευή, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, περισσότερα από 1.200 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα ακούσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σκιαγραφεί το νέο ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, περισσότερα από 1.200 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα ακούσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σκιαγραφεί το νέο ΠΑΣΟΚ. Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας με στόχο να καταγραφεί ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων και να φανεί πως αν ανασυγκροτηθεί μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά μεγάλου- κυβερνώντος κόμματος.

Το ενδιαφέρον, πέρα από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται, αναμένεται να επικεντρωθεί σε τρία πρόσωπα: τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και με τους τρεις, αυτή τη στιγμή, δεν είναι στα καλύτερά τους.

Ο Ευ. Βενιζέλος, ενδιαφέρεται να εξομαλύνει το κλίμα με τους δύο πρώτους για τους οποίους θεωρεί ότι έχουν θέση και ρόλο στο νέο ΠΑΣΟΚ. Για τον Γιώργο, λογικά δεν πολυκόφτεται, αλλά μια πιθανή διαφοροποίηση, δεν θα ήταν ότι το καλύτερο αυτές τις ώρες.

Οι σχέσεις με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχουν εξομαλυνθεί, με τον Κώστα Σκανδαλίδη ήταν και παρέμειναν καλές, η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου τον στήριξε κατά την εκλογή του και συνεχίζει να τον στηρίζει, άρα τι απομένει; Οι… απρόβλεπτοι.

Αυτοί που ενδεχομένως θα διαφωνήσουν με την αλλαγή ονόματος και συμβόλων, με την αλλαγή πλεύσης. Που θα τονίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό και να μην αποποιηθεί τις αρχές που το έκαναν πανίσχυρο από το 1981 ως και τις μέρες μας.

Στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, επικεφαλής θα αναλάβει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ ενδιαφέρον θα έχει το ενδεχόμενο να οριστεί η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Βενιζέλος- σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται να μην υπάρξει Γραμματέας.

Μια μέρα πριν, θα έχει εκλεγεί ο νέος Γραμματέας της ΚΟ- κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάννης Μανιάτης.

Την ίδια μέρα όμως (Πέμπτη) θα έχει ανακοινωθεί και η πολιτική κίνηση του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για τη σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας…

Θέμης Δαγκλής 


σχετικα αρθρα