Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, έπειτα από πρόσκληση του Κάρολου Παπούλιας. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του βούλγαρου προέδρου στο εξωτερικό, από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο του 2012. Ο Κάρολος Παπούλιας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι η Βουλγαρία αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, παρά την οικονομική κρίση, με τον όγκο των συναλλαγών να ξεπερνάει τα 2,4 δισ. ευρώ, το 2011 και, συνολικά, η επενδυτική δράση της Ελλάδας στη γειτονική χώρα υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θεωρεί πολύ σημαντική την ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών». Μίλησε για «πνεύμα κατανόησης των δύο χωρών», σε περίοδο κρίσης και για «δείγμα συνεργασίας φίλων κρατών εντός της Ευρώπης». Στο σημείο αυτό, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κύπρο για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλεβνέλιεφ έκανε λόγο για «πολύ γόνιμες συνομιλίες, σε όλα τα επίπεδα, ανάμεσα στους δυο λαούς και τις κυβερνήσεις» καθώς και για «τεράστιο δυναμικό που