current views are: 1

4 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση14:18

Ο Τσίπρας ετοιμάζει «πόλεμο» για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε θέση «μάχης» βρίσκεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση στο κρίσιμο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Δημοσίευση 14:18’
αρθρο-newpost

Σε θέση «μάχης» βρίσκεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση στο κρίσιμο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Σε θέση «μάχης» βρίσκεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση στο κρίσιμο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κοινωνικές συμμαχίες, ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει σειρά επαφών με εργαζόμενους των υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων ενώ προς την κατεύθυνση αυτή επιστρατεύονται και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικές των προθέσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι δηλώσεις που έκανε μετά τη σημερινή συνάντησή που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει και μάλιστα ελαφρά τη καρδία στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα μετά την υπογραφή του μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής, και ιδιαίτερα δε η εκποίηση των παραγωγικών εκείνων μονάδων που μπορεί ν’ αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας μας».

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως «το επόμενο διάστημα θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων κυρίως όμως προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Και την προειδοποιούμε διότι οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο και στην ευρώπη ιδιαίτερα σε συνθήκες fast track, και πίεσης αποτέλεσαν πηγές διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κοινωνία στενάζει και ασφυκτιά».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων κυρίως όμως θα διεκδικήσουμε τη δυνατότητα η Ελληνική οικονομία να μπορέσει να έχει ελπίδα και προοπτική. Να μη σβήσουν με τις επιλογές τους τελείως, την ελπίδα βασιζόμενοι στο τρίπτυχο ‘διαλύουμε – απαξιώνουμε – ξεπουλάμε’ για το δημόσιο τομέα που μας οδήγησε και μας οδηγεί στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας».


σχετικα αρθρα